Afbeelding bepalen voor AdiPhoto akoestisch fotopaneel

Het akoestisch doek van het AdiPhoto akoestisch fotopaneel word via een digitale printmethode van een afbeelding voorzien. Dit kan een zelfgemaakte of aangekochte foto, een afbeelding of een bedrijfslogo zijn. 

Afbeelding kiezen van Shutterstock

De website shutterstock.nl bevat zeer veel afbeeldingen in hoge resolutie, geschikt om met een goed resultaat te gebruiken voor de akoestische panelen.

U kunt met (Nederlandse) trefwoorden, zoals bijvoorbeeld “strand” en “zon”, gemakkelijk zoeken naar een gewenste afbeelding. Elke afbeelding heeft een unieke code, het 'beeldnummer'.

Wij hebben een abonnement op Shutterstock. U hoeft daarom alleen de code van de gewenste afbeelding aan ons door te geven en wij verzorgen de rest. U hoeft zelf niets te downloaden.

Na uw bestelling kunt u het gewenste beeldnummer naar ons doorgeven per e-mail. Een afbeelding van Shutterstock kost €25,- incl. BTW.

Afbeelding van collectie Het Rijksmuseum

Op de site van Het Rijksmuseum is van een aantal schilderijen een download in hoge resolutie te doen. Ga hiervoor naar rijksmuseum.nl en selecteer een werk. U kunt vervolgens de link of de naam van het werk doorgeven en dan verzorgen wij de rest.

Een andere externe bron

Er zijn naast bovengenoemde websites nog vele websites waar u uw gewenste afbeelding zou kunnen uitkiezen. Als u ergens al een mooie afbeelding heeft gevonden, dan kijken wij graag mee of deze geschikt is.

Let op dat de meeste afbeeldingen die op bijvoorbeeld nieuwswebsites of blogs staan van niet al te hoge resolutie zijn en vrijwel nooit scherp genoeg zijn voor onze panelen.

Een eigen foto of ontwerp gebruiken

U kunt ook een afbeelding kiezen die u al in bezit heeft, bijvoorbeeld een vakantiefoto of een grafisch ontwerp. Wanneer u uw eigen afbeelding bij ons aanlevert kijken wij of deze geschikt is, en of er nog enige aanpassingen nodig zijn.

De scherpte van de afbeelding

Voor een scherp resultaat dient de foto een voldoende hoge resolutie te hebben. In de lengte en in de breedte moeten er een genoeg aantal pixels zijn, zodat de afbeelding op het doek niet onscherp wordt.

Gevolgen van een onscherpe afbeelding

Bij een onscherpe afbeelding worden op het doek de uiteindelijke pixels zichtbaar.

Hoe scherp moet de afbeelding zijn?

Voor een mooie print houden wij een minimum van 16 pixels per centimeter (ppc) aan. Gaat de afbeelding hieronder, dan zijn van dichtbij de individuele pixels goed te zien. Des te verder de afbeelding boven de 16 ppc zit, des te mooier de afbeelding wordt. Vanaf 40 ppc is de afbeelding optimaal scherp.

Het belang van de resolutie is ook afhankelijk van het motief; een mistig landschap hoeft minder scherp te zijn dan foto van een stadsgezicht of een technisch object.

Om te bepalen of de afbeelding voldoende resolutie heeft deelt u het aantal pixels van de afbeelding door de gewenste paneelmaat in centimeter. Bijvoorbeeld:

We nemen een paneel van breedte x hoogte 120x90 cm en een afbeelding van breedte x hoogte 3000x1800 pixels. Om te bepalen of de afbeelding scherp genoeg is delen we zoals gezegd het aantal pixels door de corresponderende maten van het gewenste paneel:

  • Breedte: 3000 pixels / 120 cm = 25 pixels per centimeter
  • Hoogte: 1800 pixels / 90 cm = 20 pixels per centimeter
Beide waarden komen boven de 16 pixels per centimeter, en deze afbeelding zouden wij dus scherp genoeg achten voor het gewenste paneel.

Wij controleren uw afbeelding altijd of deze geschikt is voor de gewenste paneelgrootte. Ook kunnen wij de afbeelding bijsnijden om op de gewenste lengte/breedte verhouding van het paneel uit te komen.

Bestandstype

I.v.m. de handelbaarheid hebben JPG en PNG onze voorkeur, maar in principe kunnen wij elk bestandstype verwerken.

De eigen foto of afbeelding opsturen naar ons

In veel gevallen is de afbeelding te groot om direct per e-mail te versturen, daarom raden wij aan om de afbeelding naar ons te sturen via Wetransfer. Op wetransfer.nl kun je de afbeelding(en) uploaden en naar ons e-mail adres (info@akoestiek-direct.nl) versturen. De service van Wetransfer is gratis.

Praktijkinfo producten